Câţi abonaţi are Donald Trump pe contul de Twitter si de ce este canalul său preferat de comunicare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Donald Trump preferă ca principal mijloc de comunicare a opiniilor şi deciziilor sale reţeaua de socializare Twitter, precizând acum câteva zile că mesajele pe care le postează pe platformă ar trebui considerate notificări oficiale de către Congres, în contextul tensiunilor dintre SUA şi Iran.

Donald Trump a transmis, duminică, faptul că postările sale de pe Twitter reprezintă notificări oficiale pentru Congres, legate de orice fel de acţiune a Armatei SUA împotriva Iranului.

„Aceste postări media vor servi drept notificare către Congresul SUA că, în cazul în care Iranul va ţinti orice persoană sau obiectiv american, SUA vor reacţiona rapid şi pe deplin şi poate într-o manieră disproporţionată”. 

Contul oficial de Twitter al preşedintelui american Donald Trump are peste 70 de milioane de urmăritori şi este de departe instrumentul preferat de comunicare al liderului de la Casa Albă, acesta abordând subiecte variate, de la critici la adresa democraţilor şi procesului de impeachment, la ameninţări directe pentru Iran.

Numai în anul 2019, Trump a scris pe Twitter de peste 7.700 de ori, în medie 21 de mesaje pe zi. Însă ziua de 12 decembrie a anului trecut a fost una specială chiar şi după standardele prolifice ale lui Trump pe Twitter. Preşedintele american a scris 123 de mesaje în 24 de ore.

Deşi Trump rareori foloseşte computere, trimite emailuri sau stă online, şi-a găsit un partener de nădejde în Twitter, care este un instrument de tehnologie perfect adaptat nevoilor sale de atenţie şi spiritului său nesăbuit, notează Politico.

Cu accent pe mesajele scurte şi răspunsurile reflexive , Twitter este un mediu care încurajează şi răsplăteşte mai mult o viziune reductivă asupra lumii. În mâinile unui intelectual priceput, Twitter poate fi un instrument de exprimare a isteţimii. Pentru Trump, la fel ca şi pentru alţi politicieni, este o invitaţie la superficialitate.