Casa Albă: Preşedintele Obama nu va discuta despre ancheta FBI cu Hillary Clinton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale SUA au anunţat marţi că preşedintele Barack Obama nu are de gând să discute cu democrata Hillary Clinton despre ancheta FBI care o vizează, în ceea ce priveşte serverul privat de mail folosit în timpul mandatului de secretar de stat.

”Tot timpul, preşedintele a crezut că este important ca Departamentul de Justiţie să conducă o investigaţie, care să nu fie în niciun mod influenţată de Casa Albă sau de altă instituţie federală a SUA”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

Între timp, Obama şi Clinton se îndreaptă spre Carolina de Nord, unde preşedintele american va face campanie alături de candidata prezumtivă a democraţilor la prezidenţiale.

FBI a anunţat că nu recomandă formularea de acuzaţii penale împotriva fostului secretar de stat, în ceea ce priveşte folosirea unui server privat de mail în timpul mandatului.

Directorul FBI, James Comey, a declarat că Clinton a fost extrem de neglijentă, iar agenţii federali au descoperit peste 100 de mailuri cu informaţii confidenţiale, care au fost trimise de pe adresa ce nu era protejată împotriva atacurilor cibernetice.