Casa Albă analizează emiterea de către Trezorerie a unor obligaţiuni legate de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii Casei Albe analizează posibilitatea ca Trezoreria să emită obligaţiuni legate de coronavirus, a declarat luni Larry Kudlow, consilierul economic al preşedintelui Donald Trump, transmite Reuters.

Kudlow a spus că este momentul să se vândă obligaţiuni pentru atragerea de fonduri necesare eforturilor de susţinere a economiei afectată de coronavirus şi că ”o obligaţiune de război” este o idee foarte bună.

”Analizăm posibilitatea...vom vedea unde vom ajunge”, a declarat Kudlow reporterilor, la Casa Albă.

Consilierul a mai abordat această idee într-un interviu acordat anterior pentru CNBC.

”Aceasta ar fi o investiţie pe termen lung în viitorul sănătăţii, siguranţei şi economiei americane. Din punctul meu de vedere, lăsând deoparte considerentele tehnice, cred că acest concept este corect.

Kudlow a mai spus că nu crede că Rezerva Federală şi-a încheiat eforturile de a ajuta la atenuarea impactului coronavirusului.

Întrebat dacă au loc discuţii despre un plan destinat companiilor cu peste 500 de angajaţi care nu au rating recomandat investiţiilor, Kudlow a spus la CNBC că ”oamenii ne sună, ne trimit emailuri şi aşa mai departe. Ştiu că secretarul Mnuchin analizează foarte atent această problemă”.