VIDEO Submarinul rusesc invizibil supranumit „gaura neagră“, în exerciţii în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Submarinul „invizibil“ Krasnodar a participat, joi, la aplicaţiile efectuate de Flota Rusiei din Marea Negră. Submersibilul a efectuat o imersiune, dezactivându-se complet timp de două ore pe fundul mării, iar apoi a revenit la suprafaţă, potrivit presei ruse.

Submarinul cu propulsie diesel-electrică „Krasnodar“ s-a dezactivat complet în timpul unui exerciţiu şi a stat ascuns la o adâncime de 20 metri în Marea Neagră, a indicat purtătorul de cuvânt al flotei Aleksei Rulev, căpitan de rangul II.

Supranumit şi „gaura neagră“, submarinul „Krasnodar“ este al patrulea din Proiectul 636 „Varşaveanka“ intrat în ultimul timp în serviciul Flotei ruse cu baza la Sevastopol, în Penisula Crimeea.

La fel ca submarinul „Novorossiisk“ din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră, „Krasnodar“ este echipat cu rachete de croazieră „Kalibr“, omoloagele ruseşti ale rachetelor de croazieră americane Tomahawk.

Potrivit experţilor ruşi, submersibilele ruseşti din Proiectul 636 „Varşaveanka“ se numără printre cele mai silenţioase din lume şi ar fi superioare submarinelor NATO, fiind denumite „găuri negre“, datorită capacităţilor de disimulare.

Mai multe pentru tine:
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin