Un general ucis în războiul din Ucraina a fost înmormântat la Sankt Petersburg. Cine a fost tatăl său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO fontanka.ru

Generalul Vladimir Petrovici Frolov a fost înmormântat sâmbătă la cimitirul Serafimosvki din Sankt Petersburg. Generalul Frolov, al cărui tată a fost un comandant al Armatei Roşii şi a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a murit în războiul din Ucraina.

Într-un comunicat publicat sâmbătă, administraţia regională din Sankt Petersburg confirmă decesul adjunctului comandantului Armatei a 8-a. 

Potrivit comunicatului, generalul Vladimir Petrovici Frolov a fost înmormântat sâmbătă la cimitirul Serafimosvki din Sankt Petersburg.

Guvernatorul Aleksandr Beglov a asistat la înmormântare, prilej cu care a reamintit că generalul Frolov a fost fiul unui comandat al Armatei Roşii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Tatăl său a trecut prin Marele Război pentru Apărarea Patriei (aşa cum este numit propagandistic cel de-al Doilea Război Mondial în Rusia, n. red.) şi a participat la luptele pentru Hatîni”, a menţionat guvernatorul Beglov.

Acesta l-a descris pe Valdimir Frolov drept „un adevărat patriot” care „a murit cu mult curaj” în lupta împotriva „naţionaliştilor ucraineni”.

Aleksandr Beglov a mai susţinut că Rusia duce în Ucraina o „operaţiune specială” pentru „apărarea Donbasului şi adevărul istoric”.

Vladimir Petrovici Frolov a primit gradul de general-maior printr-un decret semnat la 12 decembrie 2019 de către Vladimir Putin.

Potrivit presei ruse, generalul Frolov este al optulea militar din Sankt Peterburg care a decedat în războiul din Ucraina. 

Pe 12 aprilie, locotenent-colonelul Miras Başakov a fost înmormântat la rândul său la Sankt Petersburg.

Armata ucraineană a ucis şapte generali ai armatei invadatoare ruse până în data de 25 martie, un fapt considerat drept foarte neobişnuit de către generalul David Petraeus, fost director al CIA.