Rusia îşi închide frontierele cu China în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Misustin a anuntat ca Rusia isi va inchide granitele cu China FOTO AFP

Rusia a anunţat joi că îşi închide cei 4.250 de kilometri de frontieră cu China, în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus chinez, care a ucis cel puţin 170 de oameni, relatează AFP.

”Un ordin a fost semnat azi (joi) şi a intrat în vigoare. Vom informa azi pe toată lumea cu privire la măsurile luate în vederea închiderii frontierei în Extremul Orient”, a anunţat premierul Mihail Mişustin, citat de agenţiile ruse de presă.

Mişustin nu a prezentat imediat un calendar al acestei închideri a frontierei - care vizează de asemenea porturile.

Ministerul rus de Externe a anunţat la rândul său, într-un comunicat, suspendarea începând de joi a emiterii vizelor electronice chinezilor în puncte de trecere în Extremul Orient, în enclava europeană Kaliningard şi în al doilea oraş din ţară, Sankt Petersburg, foarte frecventat de turişti.

Autorităţile ruse i-au îndemnat pe ruşi să se abţină de la orice călătorie în China, ”doar dacă aceasta nu este absolut necesară”.

Moscova nu a anunţat pe teritoriul său pacienţi infectaţi cu noul coronavirus în urma răspândirii acestuia din oraşul chinez Wuhan, unde a apărut în decembrie.

Numeroşi chinezi - turişti şi muncitori - sunt prezenţi în Rusia şi mai ales în Siberia şi în Extremul Orient.

Ei folosesc totodată masiv aeroporturile ruse ca punct de tranzit către ţările europene.