Presa rusă: Putin s-ar putea întâlni cu Biden pe 15-16 iunie în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden (stânga) şi Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri anterioare FOTO EPA-EFE

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden s-ar putea întâlni în iunie, potrivit unui consilier de la Kremlin, Iuri Uşakov, citat de agenţia de presă RIA Novosti. Vestea unui summit Biden-Putin survine pe fondul unor tensiuni puternice între Moscova şi Occident.

O decizie cu privire la această întâlnire nu a fost luată încă, iar ea depinde de „numeroşi factori”, a declarat pentru RIA Novosti Iuri Uşakov, consilier de politică externă la Kremlin.

Propunerea lui Biden cu privire la organizarea unui summit cu Putin a fost primită „în mod pozitiv” şi este studiată, a anunţat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Biden i-a propus lui Putin să se întâlnească la 15-16 iunie într-o ţară din Europa, dezvăluie cotidianul rus de afaceri „Kommersant”, care citează surse anonime.

Contactat de Reuters, Kremlinul nu a reacţionat imediat.

Putin s-a întâlnit în iulie 2018, la Helsinki, cu predecesorul lui Biden, Donald Trump.

Relaţiile Moscovei cu Washingtonul s-au deteriorat la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece pe fondul agresivităţii ruse împotriva Occidentului. Recent, Biden l-a catalogat pe Putin drept un „criminal”.

Statele Unite au sancţionat luna aceasta Rusia din cauza unei serii de fapte „răuvoitoare”, printre care tentative de amestec în alegeri şi atacuri cibernetice.