Medvedev, amenințări după atentatul împotriva ultranaționalistului Prilepin: „Aceste crime nu vor rămâne nepedepsite”

0
Publicat:

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a lansat o nouă serie de amenințări după atentatul împotriva scriitorului și politicianului ultranaționalist rus Zahar Prilepin.

Dmitri Medvedev FOTO AFP

Mașina scriitorului și politicianului ultranaționalist rus Zahar Prilepin a fost aruncată în aer în orașul Nijni Novgorod, a relatat sâmbătă, 6 mai, presa locală.

Dmitri Medvedev, i-a trimis o telegramă scriitorului naţionalist care a fost rănit.

„Avem de-a face cu un inamic fricos, care încearcă să ne sperie. Îşi alege drept ţintă adevăraţii patrioţi ai ţării noastre. Cei care îşi oferă forţele pentru slujirea patriei, care fac totul pentru a apropia victoria asupra neonazismului ucrainean. Aceste crime nu vor rămâne nepedepsite”, a scris Medvedev, citat de TASS. 

Potrivit primelor informații cunoscute despre incident, explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv fixat sub partea de jos a mașinii.

„Mașina scriitorului Zahar Prilepin a fost aruncată în aer în Nijni Novgorod. El a supraviețuit, dar a fost rănit și este conștient”, au transmis serviciile de urgență.

Zahar Prilepin, 47 de ani, este un romancier și politician care pledează pentru extinderea Rusiei.

Acum trei ani, el a lansat o inițiativă de alipire a Transnistriei la Rusia, împreună cu Abhazia, Osetia de Sud și Donbass.

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate rus, Dimitri Medvedev, a declarat marți, în cadrul unui discurs, că Rusia ar putea folosi prima arme nucleare dacă agresiunea la adresa ei va ameninţa însăşi existenţa statului rus.

El a afirmat că este mai bună o "împărţire liniştită" a Ucrainei, decât statutul ei de membru în NATO sau un război mondial. "Lăcomia şi răutatea, ura, ambiţiile sunt mai puternice decât raţiunea şi gândirea sănătoasă. Polonia să-şi ia regiunile vestice ale Ucrainei, dar să spunem direct, şi Ungaria şi România visează de mai multe decenii", a afirmat Medvedev.