Alegeri regionale în Rusia: Putin susține că a votat online

0
Publicat:

Vladimir Putin susține că a votat online sâmbătă în cadrul alegerilor regionale programate să dureze trei zile în Rusia și le-a transmis ruşilor să-i urmeze exemplul.

Vladimir Putin FOTO Profimedia

„Îi invit pe locuitorii regiunilor în care se desfăşoară alegerile în prezent să participe” la vot, a lansat Putin într-o înregistrare video difuzată de Kremlin.

„Cu atât mai mult cu cât procedurile electorale sunt organizate în ţara noastră în modul cel mai confortabil posibil”, a adăugat liderul de la Kremlin, aşezat în faţa unui calculator în biroul său.

Alegerile regionale în Rusia, organizate pentru a desemna guvernatori, deputaţi regionali şi aleşi municipali, sunt prevăzute să se desfăşoare timp de trei zile - de vineri până duminică, cu scopul de a permite la maximum alegătorilor să voteze, potrivit autorităţilor, sau pentru a obține participare cât mai mare posibilă, potrivit detractorilor.

Votarea online este de asemenea posibilă în mai multe regiuni ruseşti, inclusiv în Moscova, scrie AFP, potrivit Agerpres.

În acest an, Rusia a organizat scrutinul şi în patru regiuni ucrainene aflate sub controlul său parţial - Zaporojie, Herson (sud), Doneţk şi Lugansk (est).

Duminică este considerată ziua principală a acestor alegeri regionale care se desfășoară fără o opoziție reală. Primele rezultate, asupra cărora nu există niciun dubiu, ar urma să fie anunţate în noaptea de duminică spre luni.