Partidul lui Putin desemnează un bărbat pe nume Zelenski drept candidat pentru alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu în fiecare zi se întâmplă ca o reuniune rurală a partidului lui Vladimir Putin să atragă atenția la nivel național, dar exact asta s-a întâmplat miercuri.

Banner / drapel al Partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin Foto Profimedia
Banner / drapel al Partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin Foto Profimedia

Cu ocazia alegerilor locale care vor avea loc în regiunea Smolensk la începutul anului viitor, partidul luii Putin, Rusia Unită, a nominalizat în mod controversat un bărbat care se întâmplă să aibă numele de familie Zelenski, același cu al liderului ucrainean pe care dictatorul rus îl vrea dispărut.

Alexandr Zelenski a fost ales pentru că face deja parte din consiliul local al orașului, relateaza Sky News.Printr-o coincidență, tatăl președintelui ucrainean Volodimir Zelenski se numește Oleksandr.

Coincidența a fost prea incomodă pentru un alegător, care, potrivit presei de stat, a cerut candidatului să își schimbe numele de familie sau să fie eliminat de pe lista de nominalizări.

Alegătorul furios ar fi strigat că această coincidență este "insultătoare pentru participanții la operațiunea militară specială [după cum continuă rușii să numească războiul din Ucraina] și pentru patrioți".

Filiala regională a partidului Rusia Unită a respins plângerea, spunând că un nume de familie nu este un motiv de retragere din alegeri.

"Un om nu este responsabil pentru omonimii săi", a declarat un oficial.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite