VIDEO Tânăr din Cantemir, reţinut pentru furturi din două magazine din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 19 ani, originar din Cantemir, a fost reţinut de poliţişti pentru comiterea jafurilor în două magazine din Chişinău

Potrivit informaţiilor acumulate de către forţele de ordine s-a stabilit că individul în timp ce se afla într-un magazin de telefonie mobilă amplasat pe str. Calea Ieşilor din sectorul Buiucani, în mod deschis a sustras de la vânzătorul-consultant telefonul mobil de model „SAMSUNG”  după care a dispărut într-o direcţie necunoscută.

Pe 5 aprilie, tânărul a intrat în magazinul unde sunt comercializate bijuterii din aur, de pe Blvd. Ştefan cel Mare, sub pretextul de a vedea un lănţişor din aur, în mod deschis l-a sustras profitând de neatenţia vănzătoarei.

Suma totală a prejudiciului cauzat constituie 16.927 lei. Bunurile sustrase urmează să fie ridicate şi returnate. În cadrul audierilor acesta şi-a recunoscut vinovăţia comunicând că a recurs la aşa gesturi din lipsa mijloacelor financiare.

Bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore în Izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi cercetat penal pentru jaf, infracţiune care conform legislaţiei în vigoare se pedepseşte cu amendă în mărime de la 27.500 lei la 42.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare pe un termen de la 2 la 5 ani.