VIDEO Riscă 2 ani de puşcărie fiindcă nu şi-a declarat ustensilele medicale la intrarea în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate ustensilele medicale ale studentului la Stomatologie au fost confiscate de vameşi

În această dimineaţă un student turc la Stomatologie a fost oprit de vameşii de pe Aeroportul Internaţional Chişinău după ce a refuzat să-şi declare echipamentele medicală în valoare totală de circa 250.000 de lei.

Un student turc a fost luat la ochi de către vameşi după ce a încercat să intre în ţară cu ustensile stomatologice nedeclarate, în valoare de aproximativ 250.000 de lei. Incidentul a avut loc în această dimineaţă pe Aeroportul Internaţional Chişinău, după aterizarea unui avion care-a venit de la Istanbul.

Vameşii au descoperit aparatura medicală după ce turcul vorbitor de rusă a refuzat să completeze declaraţia vamală. Acesta le-a spus oamenilor legii că învaţă stomatologie la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“ şi că a luat toate cele 400 de echipamente medicale pentru a-i folosi la facultate.

Acum studentul e cercetat penal pentru contrabandă. Toată marfa i-a fost confiscată. După ce-i va fi stabilită vinovăţia, el riscă o amendă cuprinsă între 3.000 şi 6.000 de lei sau până la 2 ani de închisoare.