VIDEO Momentul în care un bărbat din Chişinău este reţinut pentru trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 39 de ani din Chişinău a fost reţinut de către poliţişti, fiind suspectat de comercializarea drogurilor sintetice pe teritoriul Capitalei. Anterior, acesta a fost documentat pentru cazuri similare.

În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că suspectul este membru al unui grup de persoane care distribuie droguri sintetice (AB Chiminaca, PVP) la preţ de 1.000 lei per 1 gram PVP, prin intermediul aplicaţiilor Viber, Telegram şi WhatsApp.

Timp de jumătate de an, suspectul şi-a identificat un cerc de consumatori cărora le comercializa droguri. Pentru a vinde drogurile, acesta utiliza unitatea de transport personală pentru a se deplasa în diferite locuri din Capitală, identificând ascunzişuri unde plasa pacheţele cu droguri sintetice. 

Ulterior, prin intermediul aplicaţiilor, bărbatul transmitea poza locului unde se afla pacheţelul camuflat, în care se aflau droguri. 

La 27 decembrie 2017, în urma acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii, în faţa unui bloc locativ suspectul  a fost reţinut în flagrant în momentul comercializării drogurilor unui potenţial consumator.

Ca rezultat a percheziţiei corporale a fost depistat şi ridicat un pacheţel cu droguri sintetice, care urmau a fi ascunse pentru un potenţial consumator. 

De asemenea, au fost efectuate percheziţii şi la domiciliul subiectului unde a fost depistate şi ridicate un pacheţel de tip zip-lock cu 30 de grame de droguri sintetice – PVP, şase blistere cu comprimate Subutex (în total 46 comprimate), trei pacheţele de marijuana, masa totală aproximativ 20 de grame, patru pistoale pneumatice, peste 20 de cartele SIM, folosite la deschiderea conturilor B-Pay,Qiwi, Yandex, 2 telefoane mobile şi altele. 

Valoarea totală a drogurilor confiscate şi scoase din circuitul ilicit, este de aproximativ 70.000 lei.

Suspectul este arestat pe un termen de 30 de zile şi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.