VIDEO Candu îl va acţiona în judecată pe Slusari: Acest individ face acuzaţii care aduc prejudicii imaginii mele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Parlamentului, deputatul PDM Andrian Candu, a declarat că îl va acţiona în judecată pe vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PPDA Alexandru Slusari, pe motiv că acesta, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei parlamentare de anchetă pe subiectul fraudei bancare, aduce acuzaţii la adresa democraţilor ce cauzează prejudicii de imagine.

Andrian Candu susţine că rolul Comisiei de anchetă este să facă anchetă, să elaboreze un raport, care este adus în plenul Parlamentului unde este dezbătut şi aprobat de Parlament. 

„Orice altă excepţie sau deviere de la această procedură este ilegală şi speculativă. Toţi aceşti preşedinţi de comisii care îşi permit să iasă în faţa societăţii cu opiniile lor personale, neaprobate de comisii şi plenul Parlamentului, nu sunt catalogate decât declaraţii şi acuzaţii politice care nu au fundamentare juridică”, a declarat Andrian Candu.

Candu spune instituţiile de drept au responsabilitatea să facă investigaţii şi să aducă învinuiri: „orice alte acuzaţii sunt doar declaraţii politice”.