Vasile Costiuc, reţinut în dosarul înstrăinării terenurilor la Durleşti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Costiuc FOTO IPN

Preşedintele Partidului „Democraţia Acasă” şi activistul civic Vasile Costiuc a fost reţinut în această dimineaţă, pentru 72 de ore, de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie. În momentul reţinerii, acesta a intrat într-un live pe Facebook, în care un reprezentant CNA îi prezintă ordonanţa de reţinere şi îl informează că poate să-şi sune avocatul. Acesta i-a mai spus că, dacă imaginile video vor ajunge în presă, va răspunde penal.

Ofiţerul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie, Ina Voloşciuc, a confirmat pentru IPN faptul reţinerii activistului civic. CNA şi procurorii anticorupţie desfăşoară percheziţii în dosarul Primăriei Durleşti privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor, inclusiv percheziţii au loc la domiciliul lui Vasile Costiuc.

Vasile Costiuc este una din două persoane reţinute în această dimineaţă în dosarul Primăriei Durleşti. „Suntem la patru adrese din raza municipiului Chişinău, unde efectuăm acţiuni de urmărire penală la persoane care au intrat ilegal în posesia terenurilor, fiind în cercul de apropiaţi ai fostului primar”, se menţionează într-o informaţie difuzată de CNA.