Un vameş de la vama Leuşeni, bătut de patronul rutei de microbuz Italia-Moldova chiar la punctul de trecere al frontierei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul unei firme care transportă pasageri şi colete pe ruta Italia - Moldova a fost reţinut luni, 11 februarie, pentru ameninţarea şi agresarea fizică a unui angajat al postului vamal „Leuşeni”. Bărbatul a devenit violent după ce vameşul a depistat mai multe loturi de haine în cantităţi comerciale pentru care au fost percepute taxe.

În timpul controlului, acesta l-a bruscat pe vameş, i-a sustras forţat cuţitul folosit pentru deschiderea coletelor, după care, sub ameninţarea acestuia, i-a aplicat mai multe lovituri cu capul în regiunea feţei. Din cauza leziunilor, inspectorul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Totodată, a fost contactat serviciul de urgenţă 112, fiind solicitată intervenţia unui echipaj al poliţiei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore şi riscă până la 7 ani de închisoare. Acesta nu se află la prima abatere de acest gen. Anterior, acesta a mai fost sancţionat pentru tentative de trafic ilicit cu diverse bunuri şi de împiedicare a controlului vamal.

Conducerea Serviciului Vamal a dispus iniţierea unei anchete de serviciu în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor producerii incidentului. Instituţia va face demersuri pentru înăsprirea legislaţiei privind cazurile de ameninţare sau agresare a funcţionarilor publici aflaţi în exerciţiul funcţiunii.

De la începutul acestui an au fost înregistrate patru cazuri de nesupunere faţă de cerinţele funcţionarilor vamali sau de ameninţare a acestora. Anul trecut, numărul de astfel de cazuri a ajuns la 32.

Mai multe pentru tine:
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”