Un partid parlamentar admite că va ieşi în stradă dacă Guvernul Filip va uita de promisiuni. „Situaţia poate degrada”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele la Chişinău sunt conduse de liderii Platformei DA, PSRM şi PN FOTO Alexandru Tarlev

Guvernul de la Chişinău ar putea să se confrunte cu un nou grup protestatar. Astfel, pe lângă Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Socialiştilor şi Partidul Nostru, în centrul Capitalei ar putea protesta încă o formaţiune politică parlamentară.

Vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ, a admis că partidul pe care îl conduce în acest moment ar putea ieşi în stradă dacă Guvernul Filip nu-şi va onora angajamentele promise.

„Ne propunem să ţinem actuala guvernare sub o presiune constantă atât prin tribuna parlamentară, cât şi prin alte acţiuni, pentru a o face să întreprindă acţiuni în privinţa implementării Acordului de Asociere cu UE şi spre binele cetăţenilor. Guvernul trebuie să-şi probeze capacitatea de a rezolva gravele probleme pe care tot ei le-au creat deliberat prin întreruperea unor procese care trebuiau deja să aducă rezultate: buget adoptat, acord cu FMI, primirea tranşelor de asistenţă bugetară de la partenerii de dezvoltare şi tranşa de credit românesc. De altfel, situaţia poate degrada şi mai tare. Nu avem mare încredere în acest Guvern, dar vom insista ca să-şi onoreze angajamentele după cum a promis. De altfel, vom ieşi şi noi la proteste”, a declarat Streleţ într-un interviu pentru ziarul Timpul de dimineaţă.

Fostul premier a acuzat actuala majoritate parlamentară că ar fi coruptă, fiind creată „prin fraudă, corupere politică, şantaj şi presiuni, şi că este o majoritate nereprezentativă”, de aceea „PLDM nu poate face parte din ea”. „Faptul că un singur partid controlează astăzi şi Parlamentul, şi Guvernul, şi sistemul judecătoresc, şi organele de anchetă, şi mass-media cu acoperire naţională în proporţie de 70 la sută este un fenomen extrem de periculos”, a precizat Streleţ.

În acest context, fruntaşul liberal-democraţilor crede că sistemul actual din Republica Moldova va fi păstrat. Vicepreşedintele PLDM consideră, totodată, neproductivă apariţia liberal-democraţilor în cadrul acţiunilor publice alături de socialişti şi reprezentanţii Partidului Nostru, care se declară antieuropeni. „Dacă vom ieşi în stradă, vom protesta separat”, a subliniat Valeriu Streleţ.

Amintim că după învestirea Guvernului Filip, pe 20 ianuarie 2016, Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Socialiştilor şi Partidul Nostru şi-au unit forţele organizând acţiuni comune de protest câteva săptămâni la rând, cerând în mod insisten declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

Valeriu Streleţ a fost prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 30 iulie 2015 - 30 octombrie 2015.

Mai multe pentru tine:
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Eliza Samara, performanță uluitoare: a câștigat a 5-a oară Liga Campionilor la tenis de masă
Spitale evacuate la Kiev după o amenințare din partea KGB-ului belarus
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Antrenorul de minți. Șahistul Flavius Mihailiuc învață copiii să judece corect: „Sunt abilități care le va trebui în viață“
Scandal de proporții în SUA: Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele: „Era imposibil de dresat”
Sebastian Burduja a venit pe motocicletă să-și depună candidatura la Primăria Capitalei VIDEO
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”