Un bărbat din Vulcăneşti va petrece 22 de ani după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un locuitor al oraşului Vulcăneşti a fost condamnat la 22 de ani de închisoare şi obligat să achite în folosul succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 50 mii lei. În plus, el va achita în contul statului şi cheltuieli judiciare, în sumă de 24 mii lei.

Verdictul a fost dictat după ce Procuratura UTA Găgăuzia, Oficiul Vulcăneşti i-a demonstrat vina pentru patru capete de acuzare, inclusiv: răpirea unei persoane, omor intenţionat, trecerea ilegală a frontierei de stat şi huliganism agravat.

Potrivit materialelor cauzei penale, totul s-a întâmplat în aprilie 2015, într-o locuinţă din oraşul Vulcăneşti, când inculpatul, împreună cu alţi 4 complici, au bătut crunt, cu un lanţ şi o rangă metalică, un bărbat, cu care au consumat împreună alcool. În continuare, agresorii au urcat victima în portbagajul unei maşini şi s-au deplasat în afara oraşului, unde şi-au continuat acţiunile criminale: l-au lovit cu o deosebită cruzime şi l-au incendiat, chiar dacă mai dădea semne de viaţă. 

Potrivit probatoriului, aceştia şi-au continuat cheful până cadavrul a ars complet, iar a doua zi, au adunat rămăşiţele carbonizate şi le-au aruncat într-o fântână pe un câmp.

Imediat după crimă, inculpatul a părăsit teritoriul ţării, fiind anunţat în căutare internaţională. În vara anului trecut el a fost reţinut în Ucraina şi extrădat în Republica Moldova pentru a fi tras la răspundere penală. La finele anului, procurorii l-au deferit justiţiei, acesta aflându-şi de curând pedeapsa. 

De notat că ceilalţi patru complici au fost reţinuţi şi deferiţi justiţiei imediat după crimă, fiind condamnaţi atunci la 22, 23 şi 24 ani închisoare, cel de-al patrulea primind detenţiune pe viaţă. 

Mai multe pentru tine:
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Cum își asigura un tânăr din Olt banii de păcănele. Polițiștii i-au găsit acasă zeci de bancnote de 200 și 500 euro
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO