Tiraspolul anunţă că Transnistria vrea să adere la Rusia. Deputat rus: Transnistria e o enclavă a Moldovei care nu vrea să fie cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stema Transnistriei

Aşa-numitul ministru de externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev, a anunţat într-un interviu pentru presa rusă că Transnistria urmăreşte obiectivul de a adera la Federaţia Rusă, imediat ce va obţine independenţa.

Ignatiev a făcut referire la necesitatea de a aplica rezultatele unui „referendum”, desfăşurat în 2006, în Transnistria, potrivit căruia 97% din locuitorii regiunii transnistrene au votat pentru independenţa regiunii şi aderarea la Rusia.

Fiind solicitat să comenteze anunţul lui Ignatiev, deputatul Dumei de Stat de la Moscova, Dmitri Belik, a dat de înţeles că salută intenţia autorităţilor neconstituţionale de la Tiraspol, subliniind că în Transnistria locuiesc „cetăţeni vorbitori de limbă rusă.”

Oficialul rus a precizat că Rusia trebuie să analizeze foarte serios această chestiune.

„Transnistria este acea enclavă a Moldovei care nu vrea să fie cu România şi, în acelaşi timp, a acceptat contingentul rus de pacificatori”, a spus Belik pentru presa rusă.

Belik a adăugat că subiectul ce ţine de aderarea Transnistriei la Rusia este unul „de perspectivă apropiată”.

Deputatul rus a mai spus că Moldova este un potenţial membru NATO, iar în acest sens nu există claritate care ar urma să fie acţiunile Chişinăului în raport cu Transnistria.