Teatrul Eugen Ionesco îşi deschide astăzi stagiunea, în holul instituției

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii de la Eugen Ionesco așteaptă de doi ani să le fie reparată înstituția

Teatrul Eugen Ionesco îşi deschide astăzi cea de-a XXI-a stagiune, cu spectacolul „Veghe" de Morris Panych, în regia lui Veaceslav Sambriş. Piesa va fi jucată în holul instituției, unde a fost amenajată o sală mică și confortabilă.

Mihaela Buruiană, expert în reclamă şi marketing la „Eugen Ionesco", a declarat pentru Info-Prim Neo că sala mare, scena, cabinele actorilor şi celelalte încăperi ale teatrului necesită o reparaţie capitală, motiv pentru care în stagiunea curentă nu va putea fi prezentat întregul repertoriu al teatrului.

Cu toate că reconstrucţia încă nu s-a finalizat, Eugene Ionesco nu şi-a întrerupt activitatea. Prima piesă, „Veghe" se va juca astăzi. Aceasta este povestea unui tânăr solitar, care aşteaptă moartea unei bătrâne tăcute şi posace, pe care o crede mătuşa sa, şi care îşi omoară timpul cu poveşti şi amintiri despre moarte. Este o comedie cu umor negru despre viaţă, moarte, dragoste, amintiri şi regrete.

Actorii vor mai juca în această stagiune spectacolele - „Lecţia" de Eugene Ionesco, regia de Vitalie Drucec; „Şefele"de Werner Schwab, regia şi scenografia de Veaceslav Sambriş; „Ultima Noapte la Madrid", regia şi adaptarea Vitalie Drucec.

Preţurile biletelor la spectacolele din repertoriu sunt de 60 de lei; pentru studenţi - 40 de lei; pentru elevi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi - 30 de lei, iar reducerea se face doar la prezentarea actului corespunzător.