Tatăl adolescentului care a împuşcat mortal un minor la Teleneşti, trimis în judecată pentru păstrarea neglijentă a armelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă

Locuitorul raionului Teleneşti, al cărui fiu ar fi tras dintr-o armă de vânătoare într-un minor, va compărea pe banca acuzaţilor pentru păstrarea neglijentă a armelor de foc şi muniţiilor.

Procuratura raionului Teleneşti a finalizat urmărirea penală şi a trimis cauza penală de învinuire a acestuia în judecată, iar dacă va fi găsit vinovat el riscă până la trei ani de închisoare.

Tragedia a avut loc pe 18 noiembrie 2017, în satul Verejeni, când un minor de 14 ani ar fi tras dintr-o armă de foc într-un alt minor de 7 ani, care a decedat la scurt timp din cauza leziunilor grave cauzate. Corpul neînsufleţit al victimei a fost găsit într-o fântână din apropierea casei acestuia.

Procurorii au stabilit că arma de vânătoare din care s-a tras aparţinea tatălui minorului de 14 ani, care a lăsat-o fără supraveghere, încărcată cu un cartuş, în odaia în care cei doi se jucau. Depistând arma respectivă, fiul său a efectuat o împuşcătură în direcţia minorului de 7 ani, cauzându-i vătămări corporale grave incompatibile cu viaţa.

Procurorii continuă acţiunile de urmărire penală în privinţa adolescentului, în vârstă de 14 ani, într-un alt dosar penal distinct, acesta fiind învinuit de omor intenţionat. În prezent, adolescentul este cercetat în stare de libertate, iar tatăl acestuia – în arest preventiv.

Mai multe pentru tine:
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar