Ştefan Gligor: Mariana Durleşteanu e o candidatură falsă. Numele candidatului „de compromis” pentru funcţia de premier este Andrei Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Gligor FOTO IPN

Liderul grupului de iniţiativă pentru crearea Partidului Schimbării, Ştefan Gligor, consideră că Socialiştii şi Partidul Şor nu intenţionează să o voteze pe Mariana Durleşteanu în funcţia de prim-ministru, dar pe liderul Platformei DA, Andrei Năstase, cel care deja a fost înaintat de formaţiunea sa la această funcţie.

„Durleşteanu e o candidatură falsă menită să pună presiune pe Maia Sandu să înainteze o persoană „de compromis”, una de serviciu agreată cu socialiştii şi resturile subordonate lui Plahotniuc. Numele candidatului „de compromis” este Andrei Năstase. Năstase s-a lăsat odată folosit de Plahotniuc în epopeea cu moţiunea de cenzură şi a jucat rolul unui instrument de şantaj împotriva lui Dodon. Istoria cu moţiunea de cenzură s-a terminat cu venirea lui Plahotniuc şi Şor în noua majoritate parlamentară alături de PSRM şi o lovitură gravă de imagine pentru PPDA”, a scris Ştefan Gligor pe Facebook.

Gligor e de părare că „Maia Sandu trebuie încurajată să respingă aceste jocuri mizerabile şi să înainteze pentru a doua oară guvernul Gavriliţă”. 

„După expirarea termenului de 45 de zile, să dizolve Parlamentul şi prin anticipate să curăţim instituţia asta odată şi odată”, a mai spus Gligor.

Amintim că joi, 11 februarie, a eşuat procedura de învestire în funcţie a Guvernului Gavriliţa, după ce acesta nu a obţinut votul de încredere al Parlamentului.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunţat joi, 11 februarie, că socialiştii o propun pe Mariana Durleşteanu la funcţia de prim-ministru, pentru a pune capăt crizei politice, despre care Igor Dodon spune că este provocată de preşedintele Maia Sandu, şi pentru a asigura guvernarea ţării până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Imediat după anunţul lui Igor Dodon, deputaţii controlaţi de Ilan Şor au comunicat că sunt gata să sprijine această iniţiativă, ceea ce înseamnă ca există suficiente voturi ca Mariana Durleşteanu să fie noul prim-ministru al Republicii Moldova.

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea nu a exclus că PSRM l-ar putea sprijini pe liderul Platformei DA, Andrei Năstase, la funcţia de prim-ministru, după ce formaţiunea acestuia l-a propus la această funcţie imediat ce a eşuat învestirea Guvernului Gavriliţa.