Şi-a asfixiat propriul copil, şi-a bătut soţia cu o scândură, a împuşcat un primar. Cu ce crime a început luna martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărţişorul a venit pe plaiurile moldave cu multe surprize pentru devoratorii de cruzimi

Crimele în Republica Moldova nu încetează nici de sărbători. De fapt, în preajma sărbătorilor, cum ar fi 8 martie - Ziua Internaţională a Femeii, crimele capătă o conotaţie aparte: unele par hazlii şi pline de ironie, altele înspăimântă prin cinism şi cruzime. Deşi sintagma „crimă cinică” pare a fi un pleonasm.

Mărţişorul a venit pe plaiurile moldave cu multe surprize pentru devoratorii de cruzimi.

Şi-a asfixiat propriul copil

Pe 28 februarie, în ultima zi de iarnă, o femeie de 23 de ani din raionul Comrat, satul Congazcic, o tânără, despre care se spune că suferă de un uşor retard mintal, şi-a asfixiat copilul de nouă luni astupându-i nasul şi gura. În acea dimineaţă sumbră mama şi copilul se aflau singuri în casă. Medicul de familie nu a putut să găsească o explicaţie pentru omor - femeia îşi iubea copilul, îl ducea regulat la control, îşi făcea griji de modul în care îl hrăneşte. Despre familia pruncului ucis, primarul satului a avut doar vorbe de laudă; tatăl copilului a ajuns în localitate, fiind înfiat de mic de o familie din sat. Acesta este un bărbat muncitor şi a reuşit cu forţele proprii să-şi ridice casa. Femeia va sta cel puţin 15 ani în închisoare.

Turmentat de alcool

Pe 1 martie, un bărbat din satul Decebal, raionul Soroca, turmentat de alcool şi-a ucis soţia lovind-o cu pumnii, picioarele şi cu o scândură. Soţii au chefuit în acea seară de duminică, au consumat alcool. Bărbatul de 49 de ani a declarat că a comis crima pentru că soţia făcea abuz de alcool, iar răbdarea lui a secat. Bărbatul riscă între 5 şi 15 ani de puşcărie.

Reţinut pentru... acte de caritate

La începutul lunii curente, un bătrân care a ajuns la onorabila vârstă de 80 de ani a fost reţinut şi anchetat de poliţie pentru acte de caritate. Acesta punea sub uşa vecinilor plicuri cu . În primul plic, pe care l-au găsit vecinii, se aflau 10.000 de lei, apoi aceştia au mai găsit un alt plic cu 4.000 de lei. Vecinii nu înţelegeau gestul „binefăcătorului necunoscut” şi au stat la pândă, până l-au prins pe bătrân în flagrant, când acesta încerca să mai împingă sub uşă încă 7.000 de lei înveliţi într-un ziar. Tot atunci au chemat poliţia. Oamenii legii au aflat că bătrânul trăieşte singur. În tinereţe a fost pilot, iar acum are o pensie de 10.000 de lei, pe care nu vrea să-i împartă cu fiică-sa, cu care este certat şi a decis să-i dea vecinilor. Poliţiştii au declarat că dacă se va demonstra că banii îi aparţin pensionarului octogenar, îi vor transmite, împotriva voinţei bărbatului, fiicei acestuia.

Şi victimă, şi agresor

Pe 8 martie, a avut loc un incident mai puţin obişnuit, dar care a demonstrat crezul creştin, că iubirea le învinge pe toate şi este atotiertătoare. Un bărbat a avut parte de dublu ghinion: o femeie i-a muşcat penisul, iar poliţia la arestat pentru 20 de zile acuzându-l de hărţiure sexuală.

Un grup de prieteni a organizat un picnic cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii într-un parc din Chişinău. Când picnicul a luat sfârşit, soţia bărbatului plecat cu prietenii pentru a-i conduce. Când a revenit şi-a găsit bărbatul cu o femeie care îi făcea sex oral. Presa nu cunoaşte toate detaliile incidentului, însă străina, în momentul în care a văzut-o pe femeie, a muşcat penisul bărbatului. Soţia nu s-a pierdut cu firea şi a chemat ambulanţa. La Spitalul de Urgenţă bărbatul a intrat strigând „Mor! Mor!”. După ce i-au fost acordate îngrijirile medicale de rigoare, bărbatul a fost arestat. Soţia acestuia a declarat pentru Publika TV că îl va ierta pentru simplul motiv că „îl iubeşte”.

Femeia care şi-a abandonat copiii în scara blocului

Pe 9 martie, a fost înregistrat un caz ce a sensibilizat multă lume din capitală. Doi copii, unul cu vârsta de un an, iar altul de trei ani, au fost abandonaţi în scara unui bloc de mama lor alcoolică. Un locuitor al blocului, vecinul copiilor, i-a găsit pe scară: aceştia tremurau ghemuiţi pe trepte. Vecinul i-a luat acasă, i-a îmbrăcat şi a chemat ambulanţa. Copiii au ajuns la urgenţă în stare de hipotermie generală. Aceştia locuiau cu mama lor şi cu bunelul. Femeia va fi decăzută din drepturile părinteşti.

Primarul, împuşcat

Pe 10 martie, primarul satului Pecişte, raionul Rezina, a fost împuşcat în regiunea capului. Ieri, acesta încă se afla în secţia de reanimare a Spitalului de Urgenţă din Chişinău şi se zbate între viaţă şi moarte. Cel care l-a împuşcat este un consătean, judecat anterior pentru violenţă în familie.

Noaptea, primarul a auzit împuşcături în sat, l-a sunat pe poliţistul satului şi au mers împreună în direcţia de unde se auzeau tragerile cu arma. Într-o motocicletă cu ataş stăteau doi bărbaţi, unul ţinea arma de vânătoare în mâini. Reprezentanţii puterii şi ordinii i-au rugat pe bărbaţi să se legitimeze şi să predea arma, iar dimineaţă să se prezinte la postul de poliţie pentru a oferi explicaţii despre comportamentul lor. Drept replică, cel cu arma l-a împuşcat pe primar în regiunea capului. Motocicliştii au fugit, dar au fost reţinuţi a doua zi dimineaţa. Poliţiştii au declarat apoi că arma pe care o avea bărbatul era deţinută ilegal.

Cetăţean străin, reţinut pentru şantaj

Presa a scris despre recenta reţinere a unui cetăţean străin pentru faptul că acesta a şantajat o tânără. Se pare că bărbatul deţine darul persuasiunii: a făcut cunoştinţă cu o tânără pe facebook, apoi a convins-o să treacă pe skype. Discutând prin skype, bărbatul a folosit puterea convingerii şi „a obligat-o”, spune poliţia, să-i arate un striptease-show. Bărbatul a înregistrat-o pe tânără şi i-ar fi spus că dacă nu vrea ca imaginile să ajungă pe internet şi să-şi păteze reputaţia, aceasta trebuie să-i dea 500 de . Tânăra însă a anunţat poliţia care a şi arestat cetăţeanul străin.