Scriitorul Nicolae Dabija susţine USL în desfiinţarea Curţii Constituţionale şi a instituţiilor care luptă împotriva corupţiei din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Dabija

Academicianul Nicolae Dabija, preşedinte al Forumului diasporei de pretutindeni cu sediul la Washington figurează printre cei care semnează un Acord încheiat între actuala alianţă de la guvernare din România (USL) şi Consiliul Naţional al Societății Civile.

Încercarăile de a afla opinia scriitorului faţă de acest document au eşuat. Telefonul este în continuu deconectat.

Documentul încheiat între USL, Consiliul Naţional al Societății Civile şi Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a fost semnat pe 13 iulie 2012 şi stabileşte lista obiectivelor comune. Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi Daniel Constantin în calitate de co-preşedinţi ai USL şi-au dat acordul pentru desfiinţarea celor mai importante instituţii de luptă împotriva corupţiei: Direcţia Naţională Anticorupţie, Agenţia Naţională de integritate, Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii şi Curtea Constituţională.

Calendarul întâlnirilor pentru "restaurarea democraţiei" dintre sindicalişti şi membrii Guvernului Ponta

Premierul despre desfiinţarea celor mai importante instituţii de luptă împotriva corupţiei: Eu am semnat un acord de o pagină

Dă click pe imagini pentru a putea citi documentele!

Vezi aici Acordul complet pentru desfiinţarea DNA, ANI, CNSAS şi Curtea Constituţională

REACŢII ale celor care au semnat documentul:

Declaraţie halucinantă a colonelului în rezervă Mircea Dogaru!

Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), a recunoscut cu nonşalanţă acordul încheiat cu USL şi “obiectivele imediate” pe care Puterea s-a angajat să le îndeplinească: “Da, susţinem desfiinţarea Curţii Constituţionale, DNA, ANI şi a celorlalte instituţii inutile care fac şantaj politic". Click pentru a vedea întreaga declaraţie legată de Acordul secret semnat cu USL!

Dorin Lazăr Maior: „DNA-ul este o Inchiziţie modernă, trebuie să  dispară”

„Da, trebuie să desfiinţăm aceste instituţii, iar motivele sunt clare. DNA-ul este un instrument de tortură politică. DNA-ul nu lasă clasa politică să se exprime, toţi sunt traumatizaţi. Această instituţie este un fel de Inchiziţie modernă, trebuie să dispară”, spune Maior. Click pentru a vedea întreaga declaraţie legată de Acordul secret semnat cu USL!

Marius Nistor, lider sindical: Am cerut desfiinţarea DNA fiindcă vrem să dispară metodele staliniste

Marius Nistor, lider al Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret”, a negat mai întâi existenţa unui astfel de document, apoi a recunoscut şi a explicat că sindicatele sunt şi ele societate civilă, iar el doreşte ca toţi românii să fie liberi, să se exprime fără frică, nu  cum se întâmplă acum.
Click pentru a vedea întreaga declaraţie legată de Acordul secret semnat cu USL!