Rusia şi România sunt principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia şi România au fost principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, în primele zece luni ale anului 2010. Federaţia Rusă şi România, sunt urmate de Ucraina, Italia şi Germania.

Spre pieţele acestor cinci state a luat calea 63,8% din totalul mărfurilor exportate de Republica Moldova. Totodată 53,4% din mărfurile importate au avut ca ţări de origine cele cinci state.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în ianuarie-octombrie 2010, Republica Moldova a exportat mărfuri în valoare 1190,7 milioane de dolari, în creştere cu 16,7%.
Cota cea mai mare în exporturi le-au avut îmbrăcămintea-16%, fructele şi legumele-12,9%, băuturile alcoolice - 11,4% şi cerealele - 7,1%.
Pe de altă parte Republica Moldova a importat producţie în valoare de 3010,3 milioane de dolari, cu 16,3% mai mult ca în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Importurile de maşini şi echipamente pentru transport au avut o cotă de 20,7% în total, după care urmează resursele energetice cu 20,1%.

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Florin Arteni şi Florin Lehaci, argint pentru România în proba de dublu rame masculin, la Europenele de Canotaj de la Szeged
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta