Rogozin nu ştie nimic despre planul de federalizare a Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin la Chişinău, în aprilie 2012. FOTO Tudor Iovu

Vicepremierul Dmitri Rogozin neagă informaţia precum că ar putea aduce vineri la Chişinău un nou plan de federalizare a Republicii Moldova.

Pe contul său pe Twitter, reprezentantul preşedintelui rus pentru regiunea transnistreană a menţionat că nu ştie nimic despre un nou plan de federalizare a Republicii Moldova. „Pe malurile râului Nistrului, nimeni nu ştie nimic despre «planul lui Rogozin» de federalizare a Republicii Moldova. Eu, pe malul râului Moscova, de asemenea, nu ştiu nimic despre ce este vorba", a specificat Dmitri Rogozin.

În acelaşi timp, în cadrul unei conferinţe, şeful Delegaţiei UE la Chişinău a menţionat că astfel de zvonuri nu merită atenţie. „Aş fi foarte atent cu aşa-numitele planuri. Nu ar trebui să acordăm atenţie multă acestor zvonuri. Vizita domnul Rogozin trebuie urmărită atent, aşteptăm să vedem ce va spune", a spus ambasadorulDirk Schuebel.

Anterior, citând surse diplomatice de la Moscova, un nou plan de federalizare a Republicii Moldova. Propunerile ar fi în linii mari similare cu Memorandumul Kozak, respins de Chişinău în 2006.