Renato Usatîi: Andrei Năstase elabora planul să mă extradeze Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatîi

Liderul „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, afirmă că preşedintele „Platformei DA”, Andrei Năstase, ar fi pus anterior la cale, pe când era ministru de Interne, un plan de a-l extrăda Federaţiei Ruse, acolo unde Renato Usatîi este urmărit penal. Usatîi a declarat despre aceasta în cadrul emisiunii „Spaţiul Libertăţii” cu Lilia Burakovski.

„Mi-am schimbat părerea despre el (despre Andrei Năstase – n.r.) când m-am convins că e aservit intereselor lui Dodon şi ale altor nemernici”, a remarcat Usatîi.

„Vă reproduc o situaţie. Ce făcea Andrei Năstase într-a doua – a treia zi de aflare în funcţia ministru al Afacerilor Interne. Vă amintiţi de revenirea mea prin Sculeni? De la 6 până la 8 dimineaţa el a avut o serie de întrevederi, a vorbit în acest răstimp de vreo câteva ori cu Dodon (dar nimic de zis, oficial ei alcătuiau o coaliţie) şi cu nişte lichele, încercând să-şi facă planul de a trage o bază juridică sub extrădarea mea. I se spune: aceasta nu se poate face, Moldova nu-şi extrădează cetăţenii, e scris în Constituţie şi nu e loc de nici o manevră”, a declarat Usatîi

„A născocit să mă aresteze pe podul dintre România şi Moldova, pe un teritoriu neutru şi să mă transporte în tranzit. E o ruşine pentru un jurist, avocat, fost procuror. Am dovezi, au fost prezenţi oameni care i-au spus: „Andrei, pe ratingul tău se va pune cruce în curs de o oră după ce faci asta”, a mai spus Renato Usatîi.