PSRM: Pe fundalul pandemiei şi secetei, rezultatul lui Igor Dodon este încurajator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Socialiştilor susţine că pe fundalul crizei pandemice COVID-19 şi a secetei, care au lovit dur agricultorii şi întreaga economie, rezultatul obţinut în ţară, de către candidatul, pe care l-au susţinut, „aproape egal cu al câştigătorului, cu o diferenţă minimă de 27 de mii voturi, este unul încurajator”. Despre aceasta s-a comunicat la Consiliul republican al PSRM, care s-a reunit astăzi, 17 noiembrie, transmite IPN.

În şedinţă, la care a participat şi preşedintele ţării, Igor Dodon, s-a făcut o analiză a situaţiei la zi în ţară sub mai multe aspecte: economic, social, politic etc. S-a vorbit despre activitatea Guvernului Chicu în condiţiile în care în Parlament lipseşte o majoritate guvernamentală.

 S-a concluzionat că orice destabilizare politică poate afecta şi mai mult economia ţării, iar aceasta va provoca o criză socială, ale căror costuri vor fi imense pentru cetăţenii Republicii Moldova. În această ordine de idei, Consiliul republican al PSRM a luat un şir de decizii.

Este vorba despre decizia de a susţine iniţiativa deputaţilor socialişti de a propune Congresului alegerea lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al formaţiunii. Congresul XVI al PSRM urmează să fie convocat în şedinţă până la sfârşitul anului.