Proprietarul lanţului de restaurante Andy's Pizza şi La Plăcinte rămâne în izolator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Tranga, proprietarul reţelei de restaurante Andy's Pizza şi La Plăcinte, rămâne în izolatorul de detenţie preventivă, transmite IPN. Decizia a fost luată de judecătorii Curţii de Apel. Aceştia au respins recursul avocatului lui Andrei Tranga, care a contestat hotărârea din 23 mai a magistraţilor Judecătoriei Chişinău, prin care omul de afaceri a primit mandat de arest pentru 30 de zile.

Andrei Tranga nu s-a prezentat în instanţă. Ion Dron, apărătorul omului de afaceri a declarat că clientul lui „nu crede în justiţie”.

Avocatul a mai afirmat că intenţionat este adusă în spaţiul public ideea că Andrei Tranga ar avea legături cu „hoţul în lege” Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”.

„Se încearcă de a-l lega de Caramalac pentru a avea girul de a-l ţine în stare de arest. Nu au relaţii. Domnul Tranga are explicaţii făcute pe câteva pagini, unde dărâmă orice argument că ar avea afaceri cu dânsul. Pentru a aresta un om în Moldova e suficient să depui un denunţ că are legături cu Caramalac şi atunci nu mai ai concurenţă pe piaţă”, a spus Ion Dron.

Potrivit avocatului, afacerile lui Andrei Tranga au de suferit în urma problemelor pe care acesta le are cu justiţia, partenerii omului de afaceri aflându-se în impas, iar angajaţii trăiesc cu frică şi nu vor să semneze documente.

Andrei Tranga a fost arestat în luna aprilie, pe lângă un dosar penal pentru trafic de influenţă acesta mai figurând şi într-o cauză penală pentru şantaj.

Andrei Tranga este învinuit că, în ultimii trei ani, l-a şantajat pe omul de afaceri Viorel Varzari, cu scopul de a-i prelua afacerea privind producerea cisternelor din inox, afacere estimată la aproape zece milioane de euro.

Potrivit lui Ion Dron, avocatul lui Andrei Tranga, în momentul în care Viorel Varzari a depus denunţul la procuratură, acesta nu era nici proprietarul şi nici administratorul firmei din cauza căreia afirmă că a fost şantajat.

În momentul arestării lui Andrei Tranga, procurorul Vasile Golban a declarat că Andrei Tranga voia să preia afacerea lui Viorel Varzari, de la care ar fi pretins suma de 17.000 de euro.