Prim-ministrul susţine că revendicările Platformei „DA” sunt în derulare: „Am senzaţia că au făcut copy/paste”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Valeriu Streleţ susţine că nu va urma o demisie în lanţ a conducerii statului aşa cum revendică Platforma „DA”, iar anticipatele sunt cel mai prost scenariu posibil care poate exista.

Invitat la emisiunea „În Profunzime” a postului Pro TV Chişinău, Valeriu Streleţ a declarat că revendicările organizatorilor protestelor din PMAN sunt acum mai constructive după ce au cerut demisia întregii structuri a conducerii şi au anunţat grevă generală. „Am propus că suntem gata să discutăm tot ce doriţi, în afară de demisia Guvernului, pentru că nu am dreptul moral s-o fac, pentru că abia am început lucrul”, a precizat prim-ministrul.

Şeful Executivului a mai afirmat că este necesară o platformă de discuţii continue şi o foaie de parcurs în negocierile cu organizatorii protestelor. „Noi vom formula repetat o asemenea ofertă, vom chema la un dialog despre care sunt paşii ca să nu aruncăm ţara în colaps. Cei care astăzi animează această furtună, s-ar putea peste 6-7 luni să-şi muşte coatele. Anticipatele sunt cel mai prost scenariu posibil care poate exista. Ar fi un act de suicid public”, a declarat Valeriu Streleţ.

Prim-ministrul a dat asigurări că iniţiativele enunţate de Platforma „DA” sunt în plină derulare, fiind prevăzute în programul de guvernare al AIE-3. „Am senzaţia că au făcut copy/paste”, a menţionat Streleţ.

Potrivit şefului Executivului, o demisie în lanţ a structurii conducerii statului nu va urma aşa cum cer protestatarii.

Protestele organizate de Platforma „DA” în Piaţa Marii Adunări Naţionale continuă şi astăzi, numărul corturilor instalate fiind în continuă creştere.