PREMIERĂ Cauzele româneşti la CEDO vor fi soluţionate de judecătorul Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Corneliu Bîrsan se va abţine de la judecarea cauzelor României

Judecătorul moldovean Mihai Poalelungi a fost desemnat în calitate de judecător ad-hoc pentru cauzele româneşti la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). De precizat faptul că, Mihai Poalelungi este judecatorul Republicii Moldova la CEDO.

Ministerul român al Afacerilor Externe a fost informat de către grefierul Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) că judecătorul român, Corneliu Bîrsan, a solicitat preşedintelui Curţii, Sir Nicolas Bratza, să se abţină pentru o perioadă de timp de la judecarea cauzelor româneşti.
Potrivit unui comunicat de presă al MAE "în mesaj se arată că, la data de 4 noiembrie 2011, preşedintele Curţii, întemeindu-se pe articolele 28 şi 29 din Regulamentul Curţii, a acceptat cererea judecătorului român. În acest context, domnul judecător Mihai Poalelungi a fost desemnat în calitate de judecător ad-hoc pentru cauzele româneşti, decizie aplicabilă începând cu data de 7 noiembrie 2011".

Potrivit presei judecătorul Corneliu Bîrsan este soțul Gabrielei Bîrsan, judecătoare la Înalta Curte de Casație și Justiție din România, acuzată recent de trafic de influență de procurorii DNA.