Poliştii de frontieră vor învăţa engleza pe banii americanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politistii de frontiera pot mererge la cursuri de limba engleza. FOTO Adevarul

Angajaţii Departamentului Poliţie de Frontieră pot învăţa limba engleză la un laborator lingvistic. Proiectul este finanţat de către Statele Unite ale Americii.

În cadrul aceluiaşi proiect, Departamentul Poliţie de Frontieră a primit şi echipament de specializat pentru a comunica din alte direcţii ale Ministerului Afacerilor Interne, chiar dacă aceştia nu au sistem de comunicare performant.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William Henry Moser a dat asigurări că Guvernul american va continua să susţină procesul de reformare prin instruirea personalului şi asistenţă tehnică. Diplomatul a menţionat că apreciază eforturile Poliţiei de Frontieră de a se alinia standardelor internaţionale.

Laborator lingvistic performant şi echipamentul TOPEX IP Radio Gateway au fost oferite de către Biroul Securitate Internaţională şi Neproliferare al Departamentului de Stat al SUA, prin Programul de Control al Exportului şi Securitatea Frontierelor.

Această donaţie vine drept răspuns la o solicitare din partea Ministerului Afacerilor Interne şi valorează peste 65.000 de dolari.