PCRM şi PSRM au format un bloc politic. Voronin: Scopul principal este să salvăm ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidului Comuniştilor şi Partidul Socialiştilor au format Blocul politic al Comuniştilor şi Socialiştilor. Hotărârea  a fost adoptată în şedinţa comună a executivelor celor două formaţiuni, a anunţat liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

Potrivit lui Vladimir Voronin, crearea Blocului a fost impusă de „situaţia tragică care s-a creat în Republica Moldova” după venirea la guvernare „a actualelor personaje”.

El spune că nu are încredere în actualul guvern şi coaliţia parlamentară pentru că „nu sunt profesionişti, nu sunt patrioţi şi nu îi dor problemele cetăţenilor”. „Scopul principal al Blocului este să salveze ţara, să construiască o Moldovă democratică, dezvoltată, cu oameni bogaţi, dezvoltarea teritoriilor, ramurilor istoric caracteristice economiei şi să fim prieteni cu ţările vecine”, a declarat Vladimir Voronin.

„Acest guvern trebuie să plece şi noi mai departe o să vedem, studiem opinia cetăţenilor Republicii Moldova ce facem mai departe”, a mai spus liderul comunist.

Vlad Batrîncea, secretarul executiv al Partidului Socialiştilor, a declarat că cele două formaţiuni politice îşi consolidează forţele pentru că vor să aibă o guvernare competentă. „Echipa noastră este gata să asigure normalitatea în formarea preţurilor, tarifelor, începând cu gazele naturale, electricitate şi atunci când vorbim de produsele alimentare şi medicamente, care au crescut, practic dublu”, a remarcat parlamentarul.

Acesta a adăugat că Moldova are un guvern slab, care este politizat şi cu miniştri care nu ştiu ce să facă. După consultări cu cetăţenii, care se vor desfăşura în fiecare localitate din ţară, va fi iniţiată o moţiune de cenzură. De asemenea, Blocul va veni cu mai multe instrumente legale prin care cetăţenii să se poată pronunţa în privinţa demiterii guvernului şi în perspectivă, a altor instituţii ale statului.

Vlad Batrîncea  a anunţat iniţiativa de creare a unei „platforme naţionale de opoziţie” care va cuprinde tot spectrul de partide politice, organizaţii obşteşti, societate civilă, experţi, cetăţeni activi. Potrivit lui, platforma nu va avea caracter politic sau geopolitic, ci „va consolida acei oameni care înţeleg toată tragedia prin care trece astăzi Republica Moldova”.