Paradă militară la Tiraspol cu ocazia „zilei independenţei” a Transnistriei. Vadim Krasnoselskii: Armata noastră a fost creată pentru a apăra independenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La câteva zile după ce la Chişinău s-a sărbătorit Ziua Independenţei Republicii Moldova, la Tiraspol a fost organizată o paradă militară luni, 2 septembrie, cu ocazia celor 29 de ani de „independenţă” a Transnistriei, care, potrivit autorităţilor separatiste din stânga Nistrului, a fost obţinută pe 2 septembrie 1990.

La eveniment a fost prezent şi liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, însoţit de primul preşedinte separatist al regiunii transnistrene, Igor Smirnov, dar şi alţi „oficiali” din regiune. Acesta le-a mulţumit celor care au apărat Transnistria în războiul de pe Nistru, din 1992. 

„Anume datorită vouă Transnistria a devenit de la idee o realitate, rezistând în cel mai greu moment al istoriei”, a declarat Vadim Krasnoselskii.

El a spus că Tiraspolul se mândreşte cu armata sa, care se dezvoltă „odată cu republica”, subliniind că armata din Transnistria are numai scopuri defensive şi că a fost creată şi funcţionează pentru a apăra „independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială” a Transnistriei.

De asemenea, Krasnoselskii a mulţumit Rusiei pentru sprijinul acordat Transnistriei prin menţinerea pacificatorilor ruşi în regiune.