Obligat să spună că a tras la Durlești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii încearcă să demonstreze vinovăţia unui bărbat în cazul asasinării celor doi îndrăgostiţi împușcați în aprilie 2011. Cel puţin oficial, tânărul a fost arestat pentru 20 de zile pentru consum de droguri. Mandatul expiră pe 9 februarie.

Bărbatul, de aproximativ 30 de ani, din Durleşti, a fost ridicat de acasă la mijlocul lui ianuarie. „În materialele dosarului am găsit o ordonanţă de efectuare a percheziţiei la domiciliu, datată cu decembrie 2011. Anchetatorii presupuneau că ar putea găsi probe în dosarul penal deschis pe omorul celor doi îndrăgostiţi. N-au găsit însă nimic", a declarat avocata bărbatului, Veronica Pascal.

Formal, poliţiştii au căutat în casa suspectului droguri. Apărătorul susţine că locuinţa clientului său a fost verificată de doi poliţişti, care nu au dat de stupefiante. „A venit şi al treilea. A intrat într-o altă cameră unde ar fi găsit cânepă. Am solicitat raportul de expertiză medico-legală care ar confirma că bărbatul reţinut ar fi consumat droguri. Deocamdată, nu e decât o bănuială", a mai spus Veronica Pascal. Potrivit ei, în instanţă, procurorul ar fi recunoscut că tânărul este cercetat şi în cazul altor infracţiuni, dar nu a oferit detalii.

Rudele tânărului afirmă că oamenii legii încercă să-i incrimineze tentativa de omor a consilierului liberal-democrat din aceeaşi localitate. „După ce l-au luat, l-au dus la judecată. Am încercat să schimbăm două vorbe. Tot ce am aflat de la el este că l-au bătut foarte tare şi l-au obligat să recunoască faptul că a tras în consilier", ne-a spus soţia bărbatului arestat.

Anchetă cu 59 de suspecţi

De cealaltă parte, Corneliu Bratunov, procuror-şef al Secţiei Exercitare Urmărire Penală în Cazuri Excepţionale, infirmă acest lucru. „A fost reţinut pentru droguri. Nu a fost acuzat de altceva", a comentat el.

Surse din Poliţie susţin că alesul local a fost împuşcat, în iulie 2011, din aceeaşi armă ca şi în cazul tinerilor îndrăgostiţi, Olga şi Ilie. Consilierul a supravieţuit, deşi a fost împuşcat în cap, picior şi mână. „Oficial, nu comentez", ne-a tăiat-o scurt Corneliu Bratunov.

La sfârşitul lunii ianuarie, procurorul general Valeriu Zubco a declarat la Prime TV că oamenii legii ar avea 59 de suspecţi în cazul asasinarii celor doi liceeni găsiţi împuşcaţi pe un câmp.