O stradă din Chișinău va purta numele Leonidei Lari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O stradă sau un cartier din Capitala Republicii Moldova va fi numită în cinstea regretate poete Leonida Lari. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

„Pentru toți pierderea Leonidei Lari înseamnă pierderea unui ostaș care s-a dedicat identității naționale naționale și care a spus întotdeauna adevărul", a declarat edilul.

Leonida Lari, înmormântată cu bentiță și tricolor. Urmărește LIVE TEXT de la ceremonia de adio

Leonida Lari, atacată post-mortem de un site rusesc: „A îndemnat «să fie spălate străzile cu sânge rusesc» şi «să fie arşi copiii ruşi»"

Împreună cu o delegație de la Primărie, Chirtoacă a participat astăzi la funeraliile scriitoarei. Un omagiu i-au adus și alți oficiali, printre care premierul Vlad Filat și fostul președinte interimar Mihai Ghimpu, dar și foștii președinți ai țării - Mircea Snegur și Petru Lucinschi. Cea care a adus grafia latină în Republica Moldova va fi înmormântată astăzi la Cimitirul Central de la Chișinău.

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

Anterior, autoritățile locale au botezat un bulevard din Capitală cu numele poetului Grigore Vieru, trecut la cele veșnice acum trei ani.

Leonida Lari a cerut să fie înmormântată cu celebra sa bentiță

Testamentul Leonidei Lari: „Ah, de-am să mor, vă rog să mă-ngropaţi sub un stejar, din dor, la Căpriana"

VIDEO Vezi aici ce a spus Leonida Lari în ultimul ei interviu

A militat pentru unirea Basarabiei cu România şi s-a logodit cu Ştefan cel Mare. Vezi cine a fost Leonida Lari

Mai multe pentru tine:
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ucrainenii din străinătate nu vor să meargă la război și atacă guvernul de la Kiev: „De ce să mă întorc să lupt? Pentru ce?”