Natalia Politov-Cangaş rămâne la şefia Victoribank, dar războiul dintre acţionari continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Politov-Cangaş este preşedintele Victoriabank FOTO victoriabank.md

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Victoriabank nu a pus la vot alegerea altui Preşedinte al Comitetului de Direcţie al băncii şi în consecinţă actualul şef al instituţiei a rămas în funcţie.

Potrivit unui comunicat plasat pe site-ul instituţiei, la şedinţă au fost prezenţi proprietarii a 56,10% din totalul acţiunilor cu drept de vot emise de bancă.

La adunare au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Alpha Bank România, care deţin 15,06% şi respectiv 12,50% din acţiunile Victoriabank.

Adunarea a decis încetarea înainte de termen a împuternicirilor membrilor Consiliului de Administraţie al Victoriabank şi i-a ales în loc pe Victor Ţurcan, Elena Arteomenco, Igor Spoială, Nicolae Ciobanu, Ion Guţu, Roman Ţurcanu Roman şi Aliona Timofeenco.

În ajun Banca Naţională a adoptat o decizie de a bloca dreptul de vot a două grupuri de acţionari, ce deţineau circa 30% din acţiuni.

"Noi am adunat suficiente probe că aceştia acţionează concertat fără permisiunea Băncii Naţionale“, a declarat Dorin Drăguţanu, guvernatorul BNM.

Unii dintre acţionari aceştia susţin că nu au fost informaţi despre decizia BNM şi mai ales despre motivele invocate.