Municipiul Chişinău, în prag de alertă roşu privind răspândirea COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN

În municipiul Chişinău se aplică pragul de alertă roşu în legătură cu situaţia epidemiologică la COVID-19, ceea ce înseamnă că ultimele şapte zile s-au înregistrat peste 250 de cazuri la 100 de mii populaţie, transmite IPN.

Datele Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică arată o incidenţă de 459 de cazuri/100 de mii populaţie în municipiul Chişinău. Pragul de alertă roşu este aplicat şi în raionul Ialoveni, unde incidenţa este de 260 de cazuri/100 de mii populaţie.

Şase unităţi administrative sunt în prag de alertă galbenă, iar restul sunt în prag de alertă portocalie.

Până în prezent, în ţară au fost confirmate în total 389 de mii de cazuri de infectare şi peste zece mii de decese asociate COVID-19. Recent, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a prelungit până pe 15 martie starea de urgenţă în sănătate publică.

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”