Moldova şi Georgia au semnat Convenţia pentru evitarea dublei impuneri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md

Convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale a fost semnată miercuri, 29 noiembrie, la Tbilisi, în cadrul vizitei premierului Pavel Filip în Georgia.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, Convenţia a fost semnată pentru a susţine dezvoltarea colaborării dintre comunităţile de business şi a stimula investiţiile în economiile celor două state. Anul viitor, la Chişinău, ar urma să fie organizat un forum cu participarea oamenilor de afaceri din Moldova şi Georgia.

La Tbilisi a fost semnat şi Programul de cooperare între Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova şi Ministerul Culturii şi Protecţiei Monumentelor al Georgiei pentru 2018-2021. Programul prevede consolidarea relaţiilor interuniversitare, încurajarea mobilităţii academice a studenţilor şi profesorilor, participarea în comun la programele europene de cercetare şi inovare.

În cadrul vizitei, Pavel Filip a avut o întrevedere cu omologul său Giorgi Kvirikashvili. Premierii s-au referit la dezvoltarea colaborării în domeniul comercial-economic, al turismului, în sfera cultural-umanitară. Oficialii au menţionat că Republica Moldova şi Georgia au priorităţi comune în relaţia cu UE şi este important de a împărtăşi experienţa şi bunele practici. 

„Am convenit să avem o colaborare şi mai bună pe acest segment. Împreună reprezentăm mai multă forţă şi acest lucru ne va ajuta în realizarea obiectivelor propuse”, a mai spus Pavel Filip.

Pavel Filip l-a invitat pe premierul Georgiei să efectueze o vizită în Republica Moldova. Premierii au convenit să fie organizate pe viitor Zilele Culturii Republicii Moldova la Tbilisi şi Zilele Culturii Georgiei la Chişinău.