Ministrul Agriculturii: „Recomandăm insistent brutăriilor și întreprinderilor de panificaţie să-şi facă rezerve de grâu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grâu

Condiţiile climaterice din tomnă şi iarnă ce au provocat diminuarea recoltei de grâu şi alte cereale. Ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov recomandă producătorilor să-şi facă din timp rezerve de grâu.

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Industrie Alimentare, în acest an, recolta totală de grâu va fi de 560 mii tone, cu 15-20% mai puţin decât în anul 2011.  „Luând în consideraţie situaţia cu recolta de grâu în ţările din regiune, precum şi evoluţia prognozată a preţului la grâu la bursele internaţionale (de 300-350 dolari pentru o tonă de grâu), recomandăm insistent brutăriilor, întreprinderilor de panificaţie să-şi facă rezerve de grâu din timp, să nu aştepte venirea toamnei, când preţurile ar putea să crească", susține Vasile Bumacov.

În ceea ce priveşte culturile de primăvară, ministrul a menționat că suprafaţa acestora constituie 800 de mii de hectare. Fiind grav afectate, unele suprafețe de porumb, floarea soarelui, orz de primăvară sau sfeclă de zahăr au fost reînsămânțate.