Medicii vor oferi consultaţii gratuite în perioada 8-19 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile sunt aşteptate, săptămâna viitoare, la consultaţii gratuite. În perioada 8-12 octombrie, medici vor merge în municipiile Bălţi, Comrat şi Cahul, în cadrul Centrelor de Sănătate. Între 15-19 octombrie, se vor afla în incinta celor cinci Asociaţii Medico-Teritoriale din sectoarele oraşului Chişinău, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Consultaţiile vor fi oferite între orele 09.00 – 14.00. La intrarea în instituţiile medicale, va fi afişată informaţia despre cabinetele unde se pot adresa pacientele. Nu e nevoie de buletin de identitate sau de poliţă de asigurare medicală. La fel, nu e nevoie nici de programare. Se va aplica principiul: „primul venit – primul servit”

Numărul femeilor care fac cancer mamar creşte în Republica Moldova. Maladia ocupă primul loc în morbiditatea prin tumori maligne la femei, fiind înregistrate circa 1000 de cazuri noi anual. Aproximativ zece la sută dintre femei pierd lupta cu boala chiar în primul an de la depistarea maladiei, cauza principală fiind diagnosticarea tardivă a bolii.

Vârsta medie a persoanelor care se îmbolnăvesc este de 50 de ani. În 2015, în Republica Moldova au fost diagnosticate cu această maladie 1013 paciente noi, în 2016 – 1170 de paciente noi, iar în 2017 – s-au înregistrat 1118 cazuri. Anual, în luna octombrie este marcată Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar.

Mai multe pentru tine:
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”