Mandate de arestare pentru 10 vameşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase vameşi de la posturile vamale Leuşeni şi Sculeni, reţinuţi acum două zile, vor sta între 25 şi 30 de zile în izolator, iar alţi patru vor sta câte 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată joi, 3 noiembrie, de către Judecătoria Buiucani. Demersul în privinţa altui vameş va fi examinat în cadrul unei şedinţe de judecată vineri, 4 noiembrie.

Acum două zile, Centrul Naţional Anticorupţie a efectuat percheziţii la posturile vamale Sculeni şi Leuşeni, iar ca urmare au fost reţinute 30 de persoane. Printre acestea se numără 14 vameşi, trei poliţişti de frontieră, şase operatori economici şi şapte şoferi, toţi cercetaţi într-un dosar de corupţie. Cauza penală vizează mai multe infracţiuni – fals în acte, depăşirea atribuţiilor de serviciu, abuz în serviciu, dar şi luare de mită pentru a facilita folosirea frauduloasă a carnetelor interbus de către transportatorii de pasageri în străinătate.

Potrivit CNA, toate cele 30 de persoane reţinute au fost puse sub învinuire. O parte dintre acestea vor fi cercetate în stare de libertate, unul dintre motivele care au stat la baza acestei decizii este recunoaşterea vinovăţiei şi colaborarea cu ancheta.

Mai multe pentru tine:
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”