Ion Chicu: Suntem la o etapă de stabilizare a evoluţiei acestui virus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe parcursul zilei de astăzi, 12 aprilie, au fost confirmate alte 102 de cazuri de infecţie cu noul tip de coronavirus, toate fiind cu transmitere locală. Cele mai multe s-au înregistrat în Chişinău, Regiunea Transnistreană şi Glodeni. Premierul Ion Chicu consideră că Moldova este la o etapă de stabilizare a răspândirii virusului, transmite IPN.

„Avem a opta zi când numărul de cazuri noi atestate este sub antirecordul de sâmbătă, avem 102 cazuri. Considerăm că suntem la o etapă de stabilizare a evoluţiei acestui virus în Republica Moldova. Opt zile e o perioadă destul de suficientă pentru a avea această speranţă şi a face aceste concluzii”, a declarat premierul într-un briefing de presă.

Totuşi, spune el, aceasta nu înseamnă că la etapa actuală trebuie relaxat regimul special, ci doar constată că acele măsuri instituite de autorităţi dau un rezultat.

Premierul a remarcat că în Soroca, unde este instituit regimul de carantină, astăzi nu s-a înregistrat niciun caz. Tot astăzi, în 15 raioane nu s-a înregistrat nici un caz.
El este convins că respectarea regimului de către cetăţeni aduce rezultate.

Bilanţul total al îmbolnăvirilor cu COVID-19 în Republica Moldova este de 1662 de cazuri, dintre care 94 de persoane s-au recuperat, iar 31 au decedat.

https://www.ipn.md/ro/ion-chicu-suntem-la-o-etapa-de-stabilizare-a-7967_1072840.html