În urma unei anchete realizate de „Adevărul“, ministrul Justiției cere procurorilor să investigheze averea judecătoarei Cernat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficial, proprietara „casei din poveşti“ este pensionara Ana Rusu, de 80 de ani, soacra Ninei Cernat

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a sesizat astăzi Procuratura Generală, după ce „Adevărul" a publicat o anchetă care o vizează pe judecătoarea Nina Cernat de la Curtea Supremă de Justiție.

Nina Cernat de la Curtea Supremă de Justiţie locuieşte într-un imobil din complexul de lux „Oraşul poveştilor" din Capitală. Proprietară e soacra sa, căreia instanţa i-a dat câștig de cauză, obligând firma ce a ridicat casa să-i plătească 25 de milioane de lei pentru că n-a efectuat la timp lucrările de construcție.

Casa din „Orașul poveștilor" pentru magistrata Nina Cernat

În declarația sa de venit pe 2011, Nina Cernat nu a indicat niciun imobil, iar singurul său venit ar proveni din salariul de judecător și retribuția pentru activitatea pedagogică.

Oleg Efrim a solicitat Procuraturii Generale să verifice aceste informații, precum și detaliile tranzacției dezvăluite de "Adevărul", pentru a se asigura că nu este un caz de deținere deghizată a unei proprietăți.

De asemenea, ministrul Justiției cere Procuraturii să-l informeze despre rezultatele cercetărilor în termeni proximi.

Asupra celorlalte detalii din investigația publicată de "Adevărul" Ministerul Justiției se va pronunța după ce Curtea Supremă de Justiție va examina recursul privind plata compensației de 25 de milioane de lei.