Gravidele vor avea timp liber nelimitat de la muncă pentru investigaţii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă

Femeile gravide vor avea dreptul la timp liber nelimitat de la muncă, fără a fi taxate de angajator, pentru consultaţii şi investigaţii medicale. Guvernul a avizat un proiect de lege în acest sens de modificare a Codului muncii, în şedinţa de miercuri, 28 septembrie, transmite IPN.

Potrivit iniţiativei legislative a deputatei liberal-democrate şi vicepreşedintei Parlamentului, Liliana Palihovici, acordarea timpului liber femeilor gravide pentru consultaţii şi investigaţii medicale va avea într-un final un efect economic şi social benefic deoarece va asigura prevenirea şi depistarea într-un stadiu incipient a maladiilor.

Conform proiectului de lege, în Codul muncii urmează să se introducă un articol unic cu menţiunea că „În baza recomandării în scris a medicului de familie sau a medicului specialist, femeilor gravide li se acordă timp liber fără diminuarea drepturilor salariale pentru efectuarea consultaţiilor şi examenelor medicale prenatale, dacă acestea au loc în timpul programului de lucru”.