Fost director APP, Vladimir Baldovici, pus sub învinuire pentru abuz de serviciu şi fals în acte publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Baldovici

Fostul director al Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, a fost pus sub învinuire pentru abuz de serviciu şi fals în acte publice. Învinuirea a fost înaintat astăzi de către procurorii anticorupţie, transmite IPN.

Potrivit probelor administrate de către procurori, s-a constatat că ex-directorul general al APP, în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019, abuzând de atribuţiile funcţionale, în comun cu un administrator interimar al unei firme agricole, au iniţiat procesul de casare a unor mijloace fixe ale întreprinderii vizate în investigaţie. Fostul director a desemnat reprezentanţi ai Agenţiei Proprietăţii Publice pentru crearea unei comisii care să evalueze bunurile la  firma agricolă enunţată şi să propună casarea mijloacelor fixe.

Ulterior, abuzând de situaţia de serviciu şi atribuţiile care îi reveneau, acţionând în interesul administratorului interimar al firmei agricole menţionate, Vladimir Baldovici a semnat un act prin care se autorizează casarea a 65 de mijloace fixe cu valoarea iniţială de peste 32 de milioane de lei, cu toate că procesele verbale de casare întocmite de către firma vizată, datează cu o dată anterioară pretinsei autorizaţii emise.

Procuratura Anticorupţie precizează că s-a constatat că astfel de acte nu au fost emise oficial de către Agenţia Proprietăţii Publice, iar conţinutul acestora a fost denaturat de către mai multe persoane, inclusiv cele investigate pe caz, care au acţionat în coparticipare şi coordonare de acţiuni.

Urmărirea penală pe acest caz continuă.