Doi comunişti din Consiliul Municipal Chişinău au părăsit fracţiunea şi au creat grupul socialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba de Petru Donţov şi Elena Danu. Primul a participat la ultima şedinţă a CMC şi a votat toate chestiunile incluse pe ordinea de zi împreună cu alianţa de guvernare deşi ceilalţi colegi au lipsit de la şedinţă.

Atunci Petru Donţov a declarat că nu are de gând să iasă din PCRM şi că va vota în continuare în interesul chişinăuienilor. Ghenadie Dumanschi, preşedintele fracţiunii liberal- democrate din CMC, a declarat pentru Adevărul că i-a surprins plăcut decizia celor doi colegi. „Se vede că aceştia au înţeles că nu mai poate continua blocajul în consiliu căci de jumătate de an nu s-a luat nicio decizie ", a menţionat Dumanschi. Membrii AIE urmează să se întâlnească astăzi cu cei doi consilieri şi să se clarifice cum vor activa în continuare.

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor, a declarat că ei nu pretind funcţii. Acesta speră ca mai mulţi comunişti să se alăture grupului socialiştilor.

PCRM a rămas doar cu 24 de consilieri. Chiar dacă rămâne cea mai numeroasă fracţiune din CMC, fără cei doi aleşi nu poate să ia decizii.