Dan Bălan, huiduit de un portal comunist pentru că neagă existenţa limbii moldoveneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţul Dan Bălan a ajuns subiect de articol al unui blogger pe portalul comunist grenada.md. Autorul portalului şi-a numit articolul "Debilan" drept insultă adresată interpretului care a declarat, într-o emisiune la televiziunea ucraineană, că limba moldovenească nu există.

Autorul ia în zeflemea familia artistului şi meritele muzicale ale lui Bălan. Acesta afirmă că interpretul datorează succesul său Federaţiei Ruse şi artiştilor ruşi care i-au asigurat o creştere de carieră.

"Să lăsăm la o parte discuţiile privind existenţa limbii moldoveneşti. Orice ar spune unioniştii români, limba moldovenească va exista până va bate inima moldoveanului iar în venele lui va curge sângele. Pe lângă asta, nu putem avea o atitudine serioasă faţă de afirmaţiile unui om neserios ca Dan Bălan. Astfel de vorbe sunt rostite doar de oameni limitaţi precum Bălan", a scris pe blogul său de pe grenada.md bloggerul site-ului Pavel Grigorciuc.

În direct, la o emisiune televizată ucraineană, Dan Bălan răspunde la o întrebare a unei admiratoare în direct unde specifică că limba moldovenească nu există. "Există doar o singură limbă, cea română. Moldovenesc poate fi doar un aşa-numit dialect", a menţionat Dan Bălan în direct.

Fragment din emisiunea ucraineană (Dan Bălan face declaraţia la minutul 0.54)