Crimeea iese din beznă? Problema ar putea fi rezolvată în câteva ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul rus al Energiei anunţă că problema privind asigurarea cu energie electrică a Crimeei va fi soluţionată în câteva ore, precizând că partea ucraineană deţine toate mijloacele necesare pentru a remedia situaţia.

Ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, a declarat pentru TASS că locuitorii peninsulei Crimeea vor beneficia în curând din nou de energie electrică. „Problema privind asigurarea cu energie electrică a Crimeei va fi rezolvată în câteva ore după ce grupul de specialişti va finaliza lucrările de reparaţie. Colegii din Ucraina ne-au spus că partea ucraineană deţine toate resursele şi forţele neecsare pentru remedia situaţia”, a precizat Novak.

În acelaşi timp, reprezentantul companiei ucrainene „Ukrenergo”, Zinovi Buţio, a declarat pentru un post de  televiziune din Ucraina că specialiştii nu pot rezolva problema din cauza blocadei protestatarilor.  Potrivit lui Buţio, grupul de specialişti se află în imediata apropiere a liniilor electrice care au fost afectate de explozie, însă nu se ştie când va fi posibil să fie remediată problema.

Crimeea a fost scufundată în întuneric sâmbătă noapte după ce stâlpii de susţinere a liniilor care transportă curentul electric din Ucraina au fost aruncaţi în aer. Autorităţile nerecunoscute din Crimeea au declarat stare de urgenţă în peninsulă şi zi liberă astăzi.