Consultaţii la telefon pentru beneficiarii de asigurări medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la începutul anului viitor pacienţii asiguraţi vor putea primi consultaţii medicale telefonice Foto: Adevărul

Prin intermediul noului serviciu telefonic care va fi disponibil la finele acestui an vei fi consultat de un medic, vei afla la ce instituţie medicală să apelezi, care sunt drepturile tale de asigurat şi de ce medicamente compensate beneficiezi.

În curând vei putea fi consultat de către un medic, direct la telefon, doar cu ajutorul unei poliţe de asigurat medical. Astăzi Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) şi Casa Naţională de Asigurări Eesti Haigekassa din Estonia a lansat un proiect de consultaţii medicale la telefon pentru beneficiarii sistemului de asigurare obligatorie de asistenţă medicală din Moldova, care va fi disponibil până la sfârşitul anului în curs.

„Beneficiarii noştri vor cunoaşte din prima sursă ce trebuie să facă în cazul unei stări proaste de sănătate, la ce nivel de asistenţă medicală să se adreseze şi care le sunt drepturile în sistem, în ce farmacie şi cu ce procent de compensare găsesc medicamentele. Astfel, oamenii vor avea informaţia deplină referitor la serviciile oferite în baza poliţei medicale“, a spus directorul CNAM, Mircea Buga.

Pentru implementarea acestui proiect Guvernul Estoniei a alocat un buget de 65.000 de euro.